Gradska knjižnica Rijeka sudjelujelovala je kao partner u projektu TECH.LIBRARY koji je dio Erasmus+ programa u polju strateškog partnerstva u obrazovanju odraslih.

Cilj je projekta poboljšati usluge javnih knjižnica za slijepe i slabovidne korisnike, što se želi postići korištenjem ICT alata i obukom knjižničnog osoblja uz uspostavu međunarodne mreže knjižnica za suradnju u odgovoru na potrebe slijepih i slabovidnih korisnika.

Osim Gradske knjižnice Rijeka, u projektu sudjeluje i šest partnera iz pet europskih zemalja, pet javnih knjižnica i jedna nacionalna knjižnica. Zajednica općina Romagna Faentina iz Italije glavni je koordinator projekta, a partneri su Gradska knjižnica Ljubljana iz Slovenije, Nacionalna knjižnica Rumunjske, Regionalna knjižnica Veliko Tarnovo iz Bugarske i Općina Maszalaca iz Latvije.

Aktivnosti predviđene projektom su razmjena primjera dobre prakse, studijski posjeti između partnera, razvoj mrežne platforme, video materijala za učenje i priručnika, organizacija međunarodnih projektnih sastanaka i stručnih konferencija.

logosbeneficaireserasmusleft_hr_0

Potpora Europske komisije proizvodnji ove publikacije ne predstavlja potporu sadržaju koji odražava samo stavove autora i Komisija ne može biti odgovorna za uporabu sadržanih informacija.