Knjižnica kao mjesto informacija, zabave, znanja, komunikacije (...) razvija širok spektar djelatnosti za zajednicu.

podrži knjižnicu

Knjižnica postoji za građane i uz pomoć građana te time predstavlja jedinstveni civilizacijski doseg koji vrijedi njegovati. Zajednica življenja i rada temelj je postojanja i svrhe Gradske knjižnice Rijeka, a na raspolaganju je niz načina na koje svi zainteresirani mogu pomoći radu Gradske knjižnice Rijeka.

Izaberite onaj koji vam najbolje odgovora.

Učlanjivanje

Najveća je potpora samoj knjižnici članstvo i redovito korištenje. Zašto biti član knjižnice, sada je jasnije.

Na slici: Učlanjivanje u Gradsku knjižnicu Rijeka je simboličnih 50 kuna i možete se učlaniti u bilo kojem odjelu ili ogranku kao i online putem.

15027565_1361822167184239_992200326304267269_n

Doniranje

Svaka dobrovoljno donirana kuna može činiti presudan faktor u nabavci određene nove knjige ili vrijedne tehnološke opreme. Donacije je moguće izvršiti vrlo jednostavno, potpuno privatno ili uz javno isticanje ukoliko je to želja donatora. Uplate je moguće izvršiti na broj žiro računa: HR2123600001101534902

Na slici: Novo vozilo Gradsko bibliobusa nabavljeno je zahvaljujući i donacijama građana. Hvala još jednom!

bibliobus

Partnerstvo

Redovito sudjelovanje u različitim projektima svakodnevica je Gradske knjižnice Rijeka, a jedan je od najljepših oblika njihovog ostvarivanja je partnerstvo. Ukoliko vaša institucija, poduzeće ili udruga ima ideju za čije ostvarenje traži partnera uvijek se možete javiti na mail gkri@gkri.hr za razmjenu misli i razgovore o mogućnostima suradnje.

Na slici: American Corner Rijeka u našem Ogranku Trsat ostvaruje se zahvaljujući partnerstvu s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu.

AC

Sponzorstvo

Knjižnica je otvorena za određene oblike sponzorstava. Za mogućnosti sponzoriranja javite se na mail gkri@gkri.hr ili broj telefon 051/211-139

Na slici: Zahvaljujući sponzorstvima ostvaruju se susreti s popularnim domaćim piscima poput Kristiana Novaka.

Novak

Volontiranje

Upravo je knjižnica mjesto gdje volontiranjem možete pomoći razvoju društveno odgovornih projekata koje zajednica iznimno cijeni i dobiti potrebno iskustvo. Sve o mogućnostima i potrebama za volontiranje možeš saznati javljanjem na mail volonteri@gkri.hr ili broj telefona 051/320 - 016. Više o volonterskom programu Gradske knjižnice Rijeka pogledajte ovdje.

volonteri

Dijeljenje

I sama raširenost komunikacije o Gradskoj knjižnici Rijeka pomaže joj u razvoju i prepoznatljivosti u zajednici. Poveži se s knjižnicom na Facebooku, Twitteru, YouTubeu, Instagramu, prati njen rad i javi se s dobrom idejom. Imamo i razne druge kanale pa ih provjeri ovdje.

Na slici: Facebook stranica Gradske knjižnice Rijeka ažurno vas vodi kroz život knjižnice.

Pisanje

Knjižnica ima vlastiti online magazin. Napišite prikaz na omiljenu knjigu ili razmišljanje o različitim fenomenima svakodnevice. Za suradnju s magazinom javite se na mail magazin@gkri.hr.

Jedan od češćih upita je želja za darivanjem knjiga, a prije toga svakako pogledajte naše upute ovdje jer broj mjesta je jako ograničen, a potrebe vrlo specifične. 

Čitamo se na internetu, ali vidimo u vašoj knjižnici! :)