Partner u projektu, udruga Mine Vaganti, organizirala je cijeli program koji se temeljio na interaktivnom učenju o poduzetništvu, modelima organizacije te poslovnim idejama. Mine Vaganti neprofitna je organizacija osnovana 2009. godine koja radi na promicanju interkulturalnog dijaloga, društvenog i zelenog poduzetništva te socijalne uključenosti kroz sport, formalno i neformalno obrazovanje najranjivijih skupina poput migranata i osoba s invaliditetom.

Cilj trening programa bio je razvoj i implementacija inovativnih praksi podučavanja poduzetništva ljudima koji žive u regionalnim i ruralnim područjima područja. Također, fokus je stavljen na povećanje osjećaja za inicijativu i poduzetništvo među ljudima koji žive u regionalnim i ruralnim područjima te razvijanje sustava u kojem knjižnice služe kao središta za razvoj poduzetništva.

278998142_10159718932492492_4614503373531287935_n

Nakon prezentacije samog projekta i ciljeva trening programa, učili smo kako prenijeti korisnicima najvažnije principe poduzetništva i načine ostvarivanja vlastitih poslovnih ideja. Na radionicama smo razmijenili znanja o poslovnim modelima, ali i o načinima mentoriranja i prenošenja naučenog našim korisnicima i zainteresiranima za module e-učenja. Primjeri dobre prakse raznih dobrih poslovnih pothvata dodatno su potaknuli zanimanje za učenje i usavršavanje ove teme.