Na početku prvog dana Ana Poprizova, kao koordinatorica projekta, ukratko je predstavila sve projektne ishode koje su odradila tri projektna partnera uključena u projekt te je prezentirala sve materijale i rezultate projektnih aktivnosti. Predstavnici Gradske Knjižnice Rijeka podijelili su svoja iskustva o projektnim aktivnostima i suradnji u posljednje dvije godine te izrazili značaj projektnih aktivnosti za njihovu organizaciju.

26

Predstavnice škole “Konstantin-Kiril Filosof” iz Rusea (Bugarska) Elka Mateva Simeonova, Rumena Trendafilova i Bilyana Dimitrova Ilieva Valkanova ukazale su na važnost suradnje i razvoja europske dimenzije kroz Erasmus+ program. U drugom dijelu sesije raspravljalo se o projektnoj dokumentaciji i potrebnim materijalima.

Drugog dana organiziran je izlet u Ohrid, grad pod zaštitom UNESCO-a, kolijevku makedonske kulture, umjetnosti i pismenosti. Predstavnici organizacije domaćina DCH bili su motivirani predstaviti makedonsku kulturnu baštinu svojim partnerima. Aktivnosti trećeg dana bile su usmjerene na raspravu o završnom izvješću i budućoj suradnji. Rasprava se vodila o promicanju rezultata projekta u široj zajednici i pratećim aktivnostima koje će doprinijeti održivosti samih projektnih aktivnosti.

33 (1)

Svi uključeni partneri izrazili su motivaciju za buduću suradnju u drugim projektima i drugim relevantnim temama. Bilo je sjajno iskustvo družiti se uživo nakon dvije godine rada online.  Partnerska mreža je uspostavljena i vjerujemo da će ovaj tim i u budućnosti surađivati.