Napisala ju je neurologinja Frances E. Jensen u suradnji sa znanstvenom novinarkom Amy Ellis Nutt. Nutt je znanstvene podatke dr. Jensen uobličila tako da budu jednostavni za čitanje roditeljima koji za kemiju i medicinu možda nisu zainteresirani, ali im je bitno objasniti otkud te burne, često nepredvidljive reakcije njihovih tinejdžera.

Savjet roditeljima koji daje dr. Frances Jensen jest da tinejdžerima moraju postavljati granice u mnogočemu, da ih moraju nadzirati, jer njihovi pretjerano neobuzdani mozgovi to ne mogu sami. Kolikogod to bilo teško, sugerira da roditelji jasno odrede koliko će vremena tinejdžeru dopustiti za virtualna druženja, internet, poruke...

Knjiga doktorice Jensen dobro je štivo i za adolescente, njima će pomoći da bolje razumiju sebe. Stoga ako želite pronaći neke „upute za rukovanje“ za svakodnevicu s vašim tinejdžerom, ova je knjiga pravi odabir. I naposljetku, važno je znati prepoznati i rane znakove upozorenja te usmjeriti svog tinejdžera u pravom smjeru, u čemu će vam ova knjiga pomoći.

Provjerite dostupnost knjige „Tinejdžerski mozak“ na našim policama u katalogu ovdje .

*Brzokratka - u našem izmišljenom rječniku preporuka za brzo čitanje u hodu. Knjige su malo duže.*