Budući da sam relativno nova u ulozi roditelja, neprestano tragam za nekim štivom koje potencijalnog čitatelja neće preplaviti obeshrabrujućim savjetima koji će ga navesti da posumnja u vlastiti instinkt. Zato je upravo ova knjiga savršen priručnik za sve vas koji pokušavate pronaći „pravi put“ kada se radi o pristupanju djetetu koje prolazi kroz različite razvojne faze u dobi od 2. do 7. godine, u literaturi poznato kao formativno razdoblje.

Opisujući različite situacije koje je većina roditelja prošla ili koje su vrlo izgledne da bi se mogle dogoditi poput (kako se nositi s prvim djetetovim „ne“, teškoće sa spavanjem, dijeljenje s drugima, izljevi bijesa, rastanak od djeteta, razdvojen život i razvod itd.) ova nam knjiga nudi praktična rješenja u kojima nam pomaže shvatiti djetetov mozak i kako pravilno reagirati kroz razgovor i naravno mnogo strpljenja koje, barem u mom slučaju, treba svakodnevno „trenirati“.

Mislim da će svaki roditelj uz ovakvu knjigu lakše razumjeti svoje dijete. Da ono „neću“, „nisam umoran“ i „mrzim špinat“ nekada nije najgora stvar na svijetu. Budući da se tim malim bićima sto stvari mota po glavi i uzevši u obzir koliko toga oni intenzivno prolaze u prvih nekoliko godina života, upravo su roditelji najvažnije osobe koje im trebaju pružiti pažnju, prenijeti znanje i dati razumijevanje.

Naposljetku, kao što i sama autorica ističe, ovaj bi vam priručnik trebao pomoći da bolje razumijete svoje dijete i izgradite snažan povezujući odnos.

Provjerite dostupnost knjige „Što misli moje dijete“  na našim policama u katalogu ovdje .

*Brzokratka - u našem izmišljenom rječniku preporuka za brzo čitanje u hodu. Knjige su malo duže.*