Glavnoj junakinji Nori Seed nakupilo se puno previše loših stvari. Nemoguće joj je naći ikakvu ljepotu na ovome svijetu, a sam život više nema ni svrhe ni cilja. Nakon što si oduzme život, završi u beskonačnoj knjižnici, no sva dostupna građa su njezini životi koje je mogla živjeti samo da je jednu od silnih odluka donesenih u životu napravila drugačije. Hoće li je ono što doživi kroz bezbrojne mogućnosti koji joj se sada nude uspjeti uvjeriti da je život vrijedan življenja ili će je pak prevagnuti preko ruba?

Ponoćna knjižnica je zapravo beletristička verzija druge knjige istog autora, Zašto ostati živ, u kojoj on progovara o svojoj dugačkoj i mukotrpnoj borbi s anksioznošću i depresijom te opisuje svoje iskustvo prevladavanja tih stanja bez upotrebe lijekova. Ako vas ova tematika privlači i knjiga vam se svidjela, možete ju sagledati očima istog autora i kao beletristiku i kao stručnu literaturu, što zaista nije česta pojava.

Ponoćna knjižnica mi je osobno bila veliki déjà vu jer postoji još jedna zgodna stvar vezana uz ovu knjigu - tematika joj je istražena (da ne kažem eksploatirana) u nebrojeno mnogo oblika (knjige, filmovi, TV serije, čak i društvene igre) pa za početak možete probati istražiti sljedeće osvrte na istu temu mimo onih ovog autora.

Knjige koje se bave sličnom tematikom (paralelni životi, kako odluke utječu na život, alternativne realnosti, život poslije života) iz našeg fonda:

Knjiški naslovi

Filmovi i serije

Društvena igra

Ukoliko se odlučite poći niz tu rupu bez dna i spojiti beletristiku, stručnu literaturu, filmove, tv serije i društvenu igru s ovog popisa, dobru zabavu Vam želim(o)!

Provjerite dostupnost knjige „Ponoćna knjižnica“ na našim policama u katalogu ovdje

*Brzokratka - u našem izmišljenom rječniku preporuka za brzo čitanje u hodu. Knjige su malo duže.*