Knjiga je kompilacija najluđih razgovora koje možemo zamisliti između dvije osobe s obje strane pulta; od susreta s neodgojenom djecom, preko dementnih osoba koje priđu s jednom, a odu s desetom temom, do urnebesnih i nimalo predvidljivih dijaloga od kojih je naslov knjige tek uvertira u jedan od njih.

Da Greigovo iskustvo dijele mnoge njegove kolege svjedoče i fotografije iz cijelog svijeta gdje izlozi knjižara znaju biti uređeni tako da se istaknu samo knjige određene boje, a čini se da se s istim pitanjem često susreću i knjižničari, čemu svjedoči i najpoznatija fotografija s tom temom koju je netko uslikao u knjižnici Framingham u Massachusettsu.

I dont remember title

"Ne sjećam se naslova, ali naslovnica je bila crvena" kaže natpis iznad pulta ukrašenog s desetcima knjiga crvenih naslovnica kojim je ova knjižnica željela izaći ususret svojim članovima koji im svakodnevno postavljaju slična pitanja.

No fotka dobre namjere uskoro je postala viralna i stekla kultni status te postala inspiracija za slične intervencije u knjižnicama i knjižarama diljem svijeta, počesto i kao rugalica onima koji su uvjereni kako im knjižničari mogu pomoći da pronađu traženu knjigu s tako ograničenom informacijom kao što je tek boja naslovnice.

Slika koju je na Twitteru podijelio @Metafrantic dosad je "lajkana" 105.000 puta, a javna knjižnica Framingham u svom komentaru napisala je:

"Priznajte, svi smo mi u nekom trenutku nekome postavili ovo pitanje."

I dont remember title 000