Ne čudi to jer Ivana se ne bavi samo pisanjem i ilustriranjem, vrlo je produktivna i na polju filmske animacije. Autorica je 26 animiranih filmova, a za njih dvanaest napisala je i scenarij, a predškolci njezine crtiće znaju zahvaljujući Dječjem programu HRT-a gdje su prikazivani pod zajedničkim imenom Igubukine priče.

Osim toga cijeli je niz projekta na kojima pokazuje svoju kreativnu energiju od kojih su najvidljiviji animirani serijali "Danica i prijatelji" i "Psst...priča!" oba u produkciji HRT-a, te animirani prilozi "Nekoliko crtica o…" u emisiji Školski sat.

Mali znatiželjnici iz nekoliko vrtićkih grupa okupljeni u Zoom sobi pažljivo su pratili Ivanu dok im je predstavljala svoju najnoviju slikovnicu "Jedan dan u vrtiću" čime su vrtićarci, po Ivaninim riječima, prvi na svijetu imali priliku vidjeti i čuti dogodovštine jednog njihovog vršnjaka prvog dana vrtića.

Ništa manje pozornosti nije izazvala slikovnica o "Smijuljici" kao i priča o "Čarapojedcu" koji tamani čarape bez razlike jesu li pamučne ili vunene, da bi razgovor do konca otvorio pitanja u kojima je publika ravnopravno sudjelovala disutirajući tko bi što volio biti kad odraste.

Na samom kraju Ivana je predstavila svoju slikovnicu "Hopa, hopa konjić" uz nadu da će se s publikom opet sresti uživo.