Odmah na početku autorica slikovnice "Kako je zeko zavolio knjižnicu" kazala je svojoj Zoom publici da će im čitati priču, te da je za tu prigodu odabrala debelu enciklopediju bez slika, što je na trenutak zbunilo okupljene pred kamerama, no kad je Ivanka uz osmijeh pokazala slikovnicu, sve je sjelo na svoje mjesto i druženje je moglo početi.

Djeca su pažljivo slušala o avanturama plišanog zeca koji je slučajno završio u ruksaku te čudnim putovima došao čak do knjižnice, komentirajući kako i oni vole ići u knjižnicu i posjećivati odjel sa slikovnicama. Tijekom čitanja djeca su sudjelovala komentarima, otkrivši kako vole priče za laku noć koje im roditelji čitaju, što je Ivanka pozdravila naglasivši kako su priče izuzetno važne za razvoj mašte.

Ivanka Ferenčić Martinčić 2

Nakon pročitane priče posebno zanimanje izazvao je poziv djeci da nacrtaju zeku u knjižnici, te da crteže pošalju Ivanki emailom. Razgovor s najmlađima nastavio se pa smo doznali kako neki od malih čitatelja vole spavati s plišancima, a nastalo je nemalo iznenađenje kad je Ivanka kazala kako i ona spava s plišancima, ali da njezini tijekom noći znaju pobjeći iz kreveta.  

Za kraj odrasli su zahvalili na druženju, Željko je kazao kako je priča izvrsna te da će je pročitati djeci u DV Zlatna ribica iz Kostrene, a Sanja je kazala kako se nada susretu uživo, iako je i Zoom druženje bilo odlično ispunivši očekivanja.

Tjedan dobre dječje knjige traje do subote 25. travnja, a više informacija o programu možete pronaći na Magazinu Gradske knjižnice Rijeka, te mrežnim stranicama Brickzina i Dječje kuće.