Pisci, ilustratori, dizajneri, edukatori, samo su neki od gostiju koji su svojim radionicama pridružili i obogatili program Tjedna dobre dječje knjige, a da ne bi ispalo kako je u cijeloj priči bio zanemaren i poziv profesionalnog pripovjedača, pobrinula se Dijana Zorić, diplomirana povjesničarka umjetnosti i profesorica talijanskog jezika i književnosti te stručnjakinja za storytelling i business storytelling.

Dijana je odmah u početku svoju publiku pozvala da joj budu pomagači na što su se predškolci rado odazvali pažljivo u nastavku slušajući kako ih Dijana dinamično vodi kroz priču.

Kraljevi prerušeni u prosjake, njihova kraljevstva, pametni i manje pametni sinovi, princeze koje trebaju ozdraviti, zle vještice, mladi kraljević koji se želi oženiti, damski balovi u dvorcima… samo su dio tema koje je Dijana uobličila u svoje priče, a koje je publika pozorno pratila.

S obzirom na to da se u području storytellinga i business storytellinga Dijana educirala na prestižnim svjetskim učilištima, pokazala nam je kako jednosatno druženje može proći za tren, čime je Tjedan dobre dječje knjige zatvoren na najljepši mogući način.