...prema novom početku u riječkoj zajednici, a svoj programski život započinje razgovorom i druženjem s Eminom Višnić, direktoricom Rijeka 2020. d.o.o., društva odgovornog za provođenje zahtjevnog i za budućnost zajednice i regije izrazito važnog projekta Rijeka 2020. Europska prijestolnica kulture.

Mjesto: Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka (prizemlje Dvorane mladosti)

Vrijeme: 31. 1. u 14 sati

Kao osoba s dugogodišnjim profesionalnim iskustvom u području kulturnog menadžmenta u nezavisnom sektoru, mrežama, partnerskim projektima, hibridnim ustanovama i sl., Emina Višnić pravi je sugovornik za cijeli niz tema, a to su među ostalim: zašto je važan menadžment u kulturi, jesu li metode iz poslovnog sektora primjerene za neprofitni sektor, kako funkcionira i vrijedi li čemu strateško planiranje u kulturi, koji su izvori i načini financiranja, kako funkcioniraju partnerski projekti, kako usporediti američka i europsku tradiciju poslovanja kulturnih organizacija, kakav izazov u upravljačkom smislu predstavlja projekt Europska prijestolnica kulture

Pratite Facebook stranicu American Cornera Rijeka.

I sam razgovor odvija se sa značajnim povodom - Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj doniralo je Knjižnici odnosno riječkom American Corneru zbirku knjiga s temama menadžmenta i financiranja kulturnih i neprofitnih organizacija, a knjige će biti na usluzi upravo vama. Tom prigodom, savjetnik u Uredu za odnose s javnošću Veleposlanstva SAD-a Christian Wright predstavit će mogućnosti suradnje kulturnih organizacija s Veleposlanstvom u Zagrebu.

Dobrodošli su svi s interesom za proaktivnim radom i stvaralaštvom u području kulture.