Krezuba starica, kukasta nosa i s vidljivim dermatološkim problemima, koja u svojoj kolibi usred najgušće šume u društvu svoje crne mačke, mješa u kotlu nešto što nikome neće donijeti dobro – slika je najpoznatije žene iz svijeta bajki i folklora – vještice. No, treba tek malo zagrepsti po površini jeftinog imaginarija kako bismo počeli otkrivati priču o ženi koja je u ljudskoj povijesti prisutna od njenih samih početaka.

Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Još u počecima čovječanstva spominje se kao ona koja je podizala mrtve, otkrivala skrivene tajne, liječila ili ubijala. Njoj su se obraćali oni koji su izgubili svaku nadu, napušteni i prognani ali i oni koji su tražili ljubav, osvetu ili lijek za svoju bolest. Bez obzira što je bila cijenjena, nje su se i bojali jer se kretala između svjetova živih i mrtvih, bila je dio najmračnijih podzemlja i prirode, a opet ste ju mogli sresti na tržnici. O njoj su pisali rimljani, grci, srednjovjekovni svećenici imali su pune ruke posla pišući o njenoj zloći i nedaćama koje stvara i radi iz čiste zabave.

Pridružite se The Dark Storytelleru u mračnoj priči tijekom koje ćete upoznati Hekatu, Kirku, Medeju, vješticu iz Endora i njene kolegice iz Tesalije, Morganu la Fay, Darvuliu, Catherine LaVoisin, Marie Laveau i još mnoge druge žene koje su u svoje vrijeme bile strah i trepet svakog bogobojaznika. Neke su još i danas.

Varaždinski novinar i TV voditelj, Kristijan Petrović, poznat pod pseudonimom The Dark Storyteller, nastavlja sa svojim gostovanjima po gradovima i općinama u kojima pripovijeda mitove i legende te mračne priče okultne povijesti i folklora, od stare Mezopotamije pa do naših prostora.