Filip Rutić  piše dramske tekstove, scenarije i prozu. Potpisuje dva scenarija prema kojima su snimljeni dugometražni filmovi amaterske produkcije. Film Povjerenje (2021.) od kojih je jedan premijerno prikazan na Pula Film Festivalu. Kratke priče objavljivane su mu u sklopu više natječaja, a dobitnik je nagrade natječaja Kritične mase i Sedmice za 2020. godinu. 2023. godine objavljuje roman prvijenac O neuspjehu i nebitnome (Fraktura). Na kazališnim projektima radi kao dramaturg, a u Teatru &td postavljena je predstava Gard na kojoj potpisuje koautorstvo teksta i dramaturgiju. 

Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Susret s rezidentom moderirat će David Čarapina.

David Čarapina (1997.) književne i igraće kritike te eseje objavljuje u nekoliko domaćih časopisa i na nizu portala. Trenutno djeluje kao urednik kazališnih izdanja HNK Ivana pl. Zajca te je dio uredničkog tima portala Gradske knjižnice Rijeke. Po noći radi na projektima interpretacije baštine, u pauzama između odustajanja od profesionalne gejmerske karijere.

Susret se odvija u sklopu programa Književna rezidencija Kamov Gradske knjižnice Rijeka uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.