Kokice i knjige. Kava i knjige. Krafna i knjige. Krigla i knjige. Kompjuter i knjige... (Nastaviti po volji.) Sve su to mogli biti nazivi ove rubrike. Izabrali smo ipak kauč, vjerojatno zbog osjećaja udobnosti i memorije koliko smo sjajnih knjiga, udobno zavaljeni, pročitali.

Udobnost i mladost. To su osjećaji koji želimo. Realno gledajući, dobar dio naših dnevnih radnji odvija se iz kauča – s njega gledamo televiziju, u njemu čitamo knjige, zavaljeni smo dok prstima šaramo po tabletu ili po bilježnici, čisto lijeno ležimo i zaspemo uz opet promašen termin odlične serije, seksamo se... Ček, smije li se ovo upotrijebiti u magazinu knjižnice? Zamisli sad da netko kaže da se ne smije, a na istim policama Anđeo u ofsajdu Zorana Ferića. Nećemo odlutati...

Fokusirat ćemo se na knjige iako su nam dragi i ostali fenomeni pop kulture koji sežu iole dalje od večernjeg meditiranja uz tursku sapunicu. Ali volimo Tursku. Orhana Pamuka, naprimjer.

Kultura mladih, knjige i pop-kultura bit će naše teme. Za kauč ćemo još vidjeti, eventualno ako nam dobro plate. Bez brige. Nećemo propiti. Kupili bismo komplet e-čitača za Narodnu čitaonicu. I kauč.