Domaća zadaća bez suza : priručnik za roditelje: kako motivirati dijete da piše domaću zadaću i postigne uspjeh u školi / Lee Canter i Lee Hausner

Program koji se iznosi u ovoj knjizi temelji se na činjenici koja je potvrđena istraživanjima - da roditelji mogu pozitivno utjecati na školski uspjeh svoje djece a jedan od elemenata školskog uspjeha je i domaća zadaća. Kroz domaću zadaću djeca razvijaju vještine i sposobnosti potrebne da bi postali samostalni, motivirani i uspješni odrasli ljudi.

Uče da odgovornost za njihove postupke leži na njima. Knjiga upućuje roditelje kako će urediti prikladno mjesto za učenje, pomoći djetetu u planiranju vremena za zadaću, postići da dijete samostalno piše zadaću, motivirati dijete pohvalama, komunicirati s djetetom na samopouzdan način, surađivati s učiteljem i na kraju, kako će podučiti dijete odgovarajućim tehnikama učenja.

Pogledaj katalog >>

Samopouzdanje : ključ djetetova uspjeha u školi / Tony Humphreys

Autori obrađuju teme o mogućnostima roditelja da utječu na razvoj samopouzdanja u svoje djece. Teme su: odnos i komunikacija između supružnika, razina roditeljskog samopouzdanja, priroda ljubavi koju iskazuju djetetu, razvijanje samopouzdanja pojedinog djeteta, kontrola ponašanja, rješavanje obiteljskih problema, roditelji kao odgajatelji.

Roditeljima se nude provjereni načini razumijevanja i rješavanja djetetovih emocionalnih, socijalnih i odgojnih problema. Tekst je potkrijepljen primjerima i prijedlozima a posebno su istaknute ključne točke teksta i ključni postupci za roditelje.

Pogledaj katalog >>

Lakše učenje uz zabavu i razmišljanje / Klaus Kolb, Frank Miltner

Knjiga o učenju, namijenjena roditeljima djece od 6-12 godina. Roditelji koji svojoj djeci žele pomoći u učenju, ovdje će naći jednostavne i učinkovite tehnike učenja koje se temelje na najnovijim spoznajama iz područja psihologije učenja i istraživanja ljudskog mozga.

Saznat će kojem tipu učenika pripada njihovo dijete, kako igrom razviti volju za učenjem, te kako pomoću niza vježbi poboljšati pamćenje, koncentraciju i inteligenciju svog djeteta.

Pogledaj katalog >>

Tajne uspješnog učenja : razvijamo pamćenje, ustrajnost i koncentraciju : [praktičan vodič za pomoć učeniku] / Elena Kamarovsky

Praktični priručnik namijenjen roditeljima koji žele pomoći svojoj djeci da što lakše i uspješnije usvoje školsko gradivo i ovladaju tehnikama uspješnog učenja. Prvi dio knjige obrađuje motivaciju, drugi pamćenje i koncentraciju, a treći donosi konkretne upute i savjete roditeljima kako pomoći djeci da uspješnije uče. Knjiga je opremljena CD-om koji sadrži testove pamćenja, koncentracije i motivacije za sve razrede osnovne i srednje škole.

Pogledaj katalog >>

Kako razgovarati s djecom da bi bolje učila : kod kuće i u školi / Adele Faber ..

Autorice su postavile jasne smjernice kako stvoriti emocionalno okružje u kojem se dijete može s osjećajem sigurnosti otvoriti svemu novom i nepoznatom. Pokazale su kako ih potaknuti da preuzmu odgovornost i budu samodisciplinirana. Predložene su i brojne metode koje potiču djecu da vjeruju u svoje mogućnosti. Ovo popularno pisano štivo namjenjeno je nastavnicima, psiholozima i roditeljima za uspostavljanje bolje komunikacije s djecom i rješavanje problema s učenjem.

Pogledaj katalog >>

Otkrijte stil učenja vašeg djeteta : svako dijete uči na sebi svojstven način - ovdje je ključ kako da svako od njih uči uspješno / Mariaemma Willis i Victoria Kindle Hodson

Autorica proučava stilove učenja kod djece kako bi se svakom djetetu pripremilo uvjete za učenje koji mu odgovaraju i pomoglo da pronađe vlastite jake strane, interese i talente te postizalo bolje rezultate. U prvom dijelu knjige se može saznati kako roditelj postaje dio djetetovog tima i kako može otkriti njegov stil učenja. Ta ideja se proširuje u trećem dijelu knjige dok se u drugom dijelu upoznaje sa sustavom procjene pomoću kojeg se dobivaju informacije o profilu stila učenja svakog djeteta. Autorica stavlja naglasak na roditeljstvo, pravilno usmjeravanje djeteta, preuzimanje odgovornosti i uspješno vođenje kroz proces učenja.

Pogledaj katalog >>

Kako biti opušten roditelj : roditeljske tajne najsretnijih obitelji na svijetu / Iben Dissing Sandahl, Sarah Zobel

Autorice knjige zalažu se za „cjelovito roditeljstvo”, za roditeljstvo koje vjeruje u to da je bivanje majkom ili ocem fleksibilan proces u kojem nisu uvijek djeca ta koju treba odgajati, nego su to i odrasli. Kao majke i psihologinje, odnosno pedagoginje, zalažu se za roditeljstvo u kojem su roditelji i djeca jednako vrijedne osobe, za duhovno roditeljstvo koje priznaje da su djeca zrcala koja nam govore kako mi dozrijevamo i rastemo kao ljudi.

Pritom je unutarnji fokus temelj dobrog života, a važni su i ljubav, prisnost, povjerenje u druge ljude, samopouzdanje... Autorice navode mnoge primjere koji bi roditeljima mogli pomoći da svoju djecu odgajaju sa zanimanjem, opušteno i bez pritiska pretjeranih očekivanja.

Pogledaj katalog >>

Bolje biti vjetar nego list : psihologija dječjeg samopouzdanja / Dubravka Miljković, Majda Rijavec

Savjetnik za roditelje. Donosi suvremene znanstvene spoznaje o dječjem samopouzdanju, ilustrirane mnoštvom svakodnevnih primjera, anegdota i dječjih zapažanja. Glavni tekst uz dodatke o najznačajnijim znanstvenim istraživanjima na tom području sadrži i savjete roditeljima i prijedloge aktivnosti i igara koje se mogu organizirati s djecom u svrhu podizanja njihovog samopoštovanja i samopouzdanja.

Pogledaj katalog >>

Kako preživjeti djetetovu školu : poticaji za uspješno bavljenje domaćim zadaćama, odnosima s učiteljicom, razrednim okupljanjima i izletima / Paola Di Pietro

Priručnik za roditelje koji prate vlastitu djecu tijekom cijelog njihova školovanja. Autorica se ponajprije bavi temama koje su zajedničke svakoj mami i tati kada se suoče s novim izazovima svoje djece kao što su čitanje i pisanje, druženje s vršnjacima, uspostavljanje odnosa s odraslima, te razvojem djetetova socijalnog i emotivnog svijeta kao školarca.

Pogledaj katalog >>

Kako pomoći djetetu da bude sretnije : 101 način za poticanje pozitivnosti i samopouzdanja / Caroline Roope

Praktični priručnik za roditelje sa 101 idejom za popravljavljanje raspoloženja djeteta. Autorica priručnikom nastoji pomoći roditeljima utvrditi uzroke lošeg raspoloženja, potaknuti pozitivan način razmišljanja i razvoj samopouzdanja djeteta te predlaže brojne aktivnosti za poboljšanje raspoloženja.

Pogledaj katalog >>

Kako prestati šiziti zbog djece (i na djecu) : praktičan vodič za smirenije i sretnije roditeljstvo / Carla Naumburg

Priručnik za roditelje opterećene svakodnevnim stresom koji žele uspostaviti bolji odnos sa svojom, nerijetko zahtjevnom djecom koja ih povremeno dovode u stanje u kojem izgube živce. Autorica nudi niz jednostavnih i korisnih savjeta kako se smiriti u kriznim trenucima te postati strpljiv i zadovoljan roditelj.

Pogledaj katalog >>