International Children's Digital Library

International Children's Digital Library (ICDL) je jedna od najvećih digitalnih kolekcija koje pokrivaju dječju literaturu. Ovdje ćete naći doista stare, ali i suvremene slikovnice na različitim jezicima. Ako malo istražite sadržaj ove stranice, naći ćete pravo bogatstvo ilustracija i prekrasnih priča za djecu. Želite li da vaše dijete uči neki strani jezik, ova stranica će vam biti svakodnevna postaja. ICDL sadrži preko 4 000 knjiga na 59 različitih jezika. Cilj im je doći do 10 000 knjiga i 100 različitih jezika, a mi im želimo puno sreće u tome.

Pogledaj o čemu je riječ ovdje


The Ancient Web

The Ancient Web je stranica posvećena povijesti. Ovdje ćete naći uistinu zanimljiv sadržaj vezan za različite povijesne teme, ali i brojne poveznice na druge Internet izvore. Pretražujte što vas zanima prema kontinentima i kulturama, čitajte zanimljive članke na blogu i upoznajte se s brojnim mitovima i legendama. Sadržaja na ovoj stranici je sve više i sigurno mogu koristiti osnovnoškolskom đaku da nauči nešto više.

Pogledaj o čemu je riječ ovdje


AAA Math

Ova stranica nudi zbir tisuća interaktivnih aritmetičkih lekcija besplatno. Lekcije su podijeljene prema razredima te se vrlo lako snaći na stranici. Moguće je rješavati zadatke na samoj stranici te odmah dobiti povratnu informaciju o postupku i rezultatu, što je izvrstan način učenja. Definitivna preporuka za sve učenike, one kojima ide matematika, kao i onima kojima ne ide.

Pogledaj o čemu je riječ ovdje


Wolfram Math World

Još malo matematike. Radi se o sveobuhvatnom izvoru matematičkog znanja koji je besplatno dostupan korisnicima za učenje. Math World se razvija više od desetljeća, a na njemu je radilo više od 1000 stručnjaka. Ovo je već ozbiljnija stranica koja može biti korisna srednjoškolcima, ali i studentima. Math World sadrži brojne interaktivne elemente kao što je MathWorld Classroom rječnik pojmova, brojni zadaci i slično. Ova stranica je bazirana na programu Mathematica koji se smatra najboljim i najpouzdanijim matematičkim programom.

Pogledaj o čemu je riječ ovdje


ThoughtCo

Ova izvrsna stranica prikuplja sadržaj kreiran od strane stručnjaka iz različitih područja. Sadržaj je podijeljen u četiri kategorije: Science, Tech and Math (znanost, tehnologija i matematika), Humanities (humanističke znanosti), Languages (jezici) i Resources (Izvori). Pročitajte stotine dobro napisanih članaka na zanimljive teme iz gore navedenih područja. Posebno su zanimljive aktivnosti iz kemije za djecu. Svakako posjetite ThoughtCo.com i naučite nešto novo skupa s vašim školarcima.

Pogledaj o čemu je riječ ovdje


Ptable

Ptable je interaktivni periodni sustav elemenata. On nudi podatke o svakom pojedinom elementu, a moguće je kombinirati elemente i na taj način istraživati fizička i kemijska svojstva različitih spojeva. Vizualno je privlačan i jednostavan za korištenje, a dostupan je i na hrvatskom jeziku. Ptable nudi još zanimljivih mogućnosti koje vam nećemo otkrivati već vas pozivamo da sami istražite.

Pogledaj o čemu je riječ ovdje


STEM Education Materials

Robotika je posao ne tako daleke budućnosti. Usto je i odličan način za zainteresirati djecu za znanost i tehnologiju. Ova stranica prikuplja materijale za obrazovanje djece u tom smjeru. Preuzmite brojne i kvalitetne materijale za učenje prilagođene dobi i znanju vašeg djeteta te se skupa s njim bacite na posao.

Pogledaj o čemu je riječ ovdje


Knoema World Data Atlas

Knoema je jedan sveobuhvatan izvor pouzdanih i provjerenih podataka. Alati dostupni korisnicima Knoema-e omogućuju otkrivanje, vizualizaciju i prezentaciju njihovih zaključaka dobivenih iz tih podataka. Ovdje smo izdvojili World Data Atlas koji pruža mogućnost pretrage različitih podataka po državama. Raspon podataka je doista širok jer su prikupljani od najrelevantnijih svjetskih organizacija tako da možete pretraživati financije, demografiju, energiju, zdravlje, itd. Sam pristup tim podacima je moćan alat ako ga znate koristiti.

Pogledaj o čemu je riječ ovdje


World Atlas

Još jedan atlas koji je posebno koristan u nastavi geografije. On pruža brojne pouzdane informacije predstavljene na čitljiv i jasan način tekstualno i vizualno. Teme članaka koje ćete ovdje pronaći nadilaze geografiju, zastupljene su i sociologija, demografija, ekologija, ekonomija, politika i putovanja. Ako ste nastavnik geografije ovo vam može postati neizbježan pomoćnik u nastavi, a ako ste učenik olakšajte si učenje pomoću World Atlasa.

Pogledaj o čemu je riječ ovdje