Inkubator podrazumijeva rađanje. Njegov spomen doziva asocijacije nečeg malenog, slabog i nerazvijenog, ali i temelja budućeg sjajnog, lijepog, kvalitetnog, veličanstvenog... Isto tako, inkubator ne podrazumijeva samo rađanje, nego i kombiniranje, dozrijevanje, poboljšavanje, razvijanje, stasanje, sazrijevanje. Inkubatora svih vrsta nam posljednjih godina ne manjka.

No, ovdje ne inkubiramo djecu, piliće ni poduzetnike već lijepu riječ. Beletristiku. U našem i vašem Inkubatoru se razvijaju kratke priče, književni eseji, pjesme te se generalno preispituju oblici i načini književnog izražavanja u kratkoj online formi... Ukratko rečeno, svaka pisana riječ koja ima umjetničku dimenziju može upravo u njemu pronaći svoj dom. 

Uz njega anonimci mogu izrasti u poznata imena kao što već etablirani autori i autorice upravo u njemu mogu posijati prve sjemenke budućih bestselera. Paralelni život kratke priče osamnaestogodišnje mlade nade i pjesma nagrađivanog autora – glavna su mu karakteristika. Inkubatorski uraci su otvoreni vašem komentiranju, analiziranju, raspravljanju, inspiriranju... Temelj na kojem stoji i u koji duboko vjerujemo je činjenica da kroz dobronamjerne komentare i kritike najbolje rastemo.

Prije objave radovi prolaze čitanje stručnog uredništva koje se brine da se kvalitativnom selekcijom održava postavljeni standard. Sve s ciljem da ostane svjež, inovativan, otvoren, hrabar, inspirativan, drzak, lijep, emocionalan... ukratko - sve ono što nas veže uz lijepu riječ.

Inkubator je prostor prvih koraka u spisateljskom svijetu, interakcije s čitateljima već afirmiranih autorica i autora, provjere pulsa publike, slušanja krikova oduševljenja i užasa, mjesto na kojem ćete dotaknuti njihova srca, a i oni vaša.

Za čitateljice i čitatelje on je mjesto na kojem se može priviriti u nova djela svojih omiljenih spisateljica i pisaca, komentirati ih, sudjelovati (ili barem probati) u kreiranju novih djela, čitati nove nade, biti im poticaj i potpora u trnovitom putu ka beletrističkom uspjehu, gdje će i sami postati sukreatori pisanog sadržaja.

Dinamika, humor, informacija, podrška, suradnja, zabava – Inkubator!