Glavni element programa je frankopanska slikovnica "Trsatsko blago" vezana uz lokalitet Kaštela Trsat i pripadajućeg interpretacijskog centra.

Edicija slikovnica Putovima Frankopana, autora Velida Đekića, obuhvaća osam slikovnica od kojih je svaka vezana uz lokaciju interpretacijskih centara Rute. Radionicu i pričaonicu koja se sastoji od pripovjednog dijela, igara upoznavanja i likovnog dijela u trajanju od dva sata vodit će Margareta Peršić, autorica ilustracija cjelokupne edicije frankopanskih slikovnica.

Trajanje programa je od 11:00 do 13:00 sati, a maksimalni broj polaznika je 15. Radionica je besplatna, a sudjelovanje je potrebno najaviti e-mailom na info@frankopani.eu najkasnije do petka, 22. travnja 2022. godine do 12:00 sati.

Radionica se održava u povodu jubilarnih 30. Dana Trsata i manifestacije Noć knjige 2022. godine u organizaciji Kulturno-turističke rute Putovima Primorsko-goranske županije, Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka te Gradske knjižnice Rijeka.Djeco, dobrodošli! Vidimo se na Trsatu!