Geekovi? Ta odvratna bića koja samo sjede za računalom, ne peru se, igraju se hakera i žive u virtualnim svjetovima? Ne, hvala!

Uvodna rečenica uobičajena je slika ličnosti koje se kriju iza etikete "geekovi". Istina, nekada se "geekove" uglavnom i vezalo uz takve likove i fanatične ljubitelje računala, ali to je prošlo svršeno vrijeme. "Geek" kultura danas, bar u zapadnim okvirima, predstavlja autentičnu kulturu stvaralaštva, strasti, emocije, igre... Osnovna ideja sažeta formulom "biti strastveno zagrijan i dječje zaigran cijeli život" možda najbolje sažima duh kulture.

Naša su izravna inspiracija blogovi GeekDad i GeekMom. Godinama ih čitamo, a sada ih napokon možemo u odgovarajućem okviru stvarati na način koji odgovara našim potrebama, mogućnostima, kulturnom okviru...

Zašto obiteljski? Smatramo da je obitelj jedan od okvira u kojima znatiželja i zaigranost trebaju živjeti kao ključan element odgoja. Osim što je svako dijete po sebi "geek", jednako osmišljen život može imati i svaki roditelj. Čini nam se da je to pravac koji nam može osigurati ljepšu i zabavniju budućnost.

Stoga imate li roditeljski savjet, priču, plan koji odiše neodoljivim "geek" duhom, javite nam. Koliko je moguće, pružit ćemo mjesto svima onima koji:

- sami snimaju kratak SF film

- pokušavaju napraviti gradsku uru od lego-kockica

- su ugradili električni motor na bicikl

. svaku večer pročitaju klincu priču

- istražuju biološku populaciju svoga vrta

- s klincem crtaju strip

- žele gledati u kinu Priču o igračkama 4, ali prije toga pročitaju i dvije knjige

- s kćerkom i sinom redovito gledaju Star Trek

- pišu priče o putovanju na Mars

- vjeruju da videoigre mogu imati i edukativnu ulogu

- skupljaju stare dječje knjige

- koriste iPad aplikacije za izradu vlastitih crtića

- žele napraviti s klincem obiteljsku slikovnicu

- idu na izvannastavnu aktivnost robotike

- kolekcioniraju stare igračke...

Vjerujemo da ste shvatili. Nadamo se da ćemo biti mjesto zajedničkog rasta, dijeljenja inspiracije i iskustva. Neka duh znatiželje sruši dosadu.