Micro:bit: posudi i isprobaj

Poznata pločica s mikrokontrolerom i senzorima koja omogućava početak rada s programiranjem i logikom programiranja, otvorenim razvojnim sustavom za programiranje u JavaScriptu i Pythonu uz razna vizualna sučelja. Pločica se programira putem USB-a, a osim senzora ima i dva tipkala te mali 5x5 LED displej.

Pronađi micro:bit u katalogu i na policama ovdje.

microbit

 

Boson: starter kit for micro:bit  powerful building blocks to start hands-on projects with micro:bit

BOSON komplet je edukacijski set dodataka za micro:bit koji služi učenju osnova elektronike uočavanjem odnosa između senzora, mikrokontrolera i izvršnih uređaja. Sadrži tipkalo, potenciometar, senzor za pokret i senzor za zvuk, svjetleću dioda, ventilator, servo motor i traku s RGB svjetlećim diodama.

Pronađi Boson u katalogu i na policama ovdje.

R2018101-01

Micro:Maqueen: for micro:bit: STEM educational DIY robot

Micro:Maqueen je edukacijski robot koji omogućava jednostavan i zabavan ulazak u svijet robotike. Upravljan je micro:bitom te tako ima sve njegove funkcionalnosti poput ispisa na zaslonu, bežične komunikacije, mjerenja temperature, svjetla, nagiba i ostalih. Sadrži i dodatne senzore kojima prati stanje okoline u kojoj se nalazi. Posebno je dizajniran kako bi korisnici što jasnije razumjeli programirati i naučili logično razmišljati kroz zabavu i igru. Nastao je u suradnji DF Robot-a i BBC-a. Set sadrži 7 dijelova koji se moraju složiti prema uputama dobivenim u kutiji kako bi robot bio spreman za korištenje. Za programiranje i rad robota potreban je i micro:bit koji se postavlja u poseban dio na samom robotu.

Pronađi Micro:Maqueen u katalogu i na policama ovdje.

MicroMaqueenRobotDFR-ROB0148_1181x

AQ:bit: borrow & try out

AQ:bit je dodatak za micro:bit koji su osmislili i izradili IRIM-ovi edukatori pomoću kojeg se mogu mjeriti atmosferske varijable (zagađenost zraka, vlaga, tlak, temperatura) te je namijenjen kao edukacijski dodatak za micro:bit. 

Pronađi AQ:bit u katalogu i na policama ovdje.

Izo

Uz opremu tu su i korisni priručnici Osnove digitalnog stvaralaštva uz micro:bit (Ana Tolić, Dorian Tepić, Paolo Zenzerović) i Priručnik za građansku znanost (Nicola Schoenenberger, Paolo Zenzerović, Ana Tolić).

Uz sve svakako preporučujemo obilje edukativnog sadržaja i tečajeve na stranici croatianmakers.hr

Što drugo reći nego navratite do knjižnice i sretno u stvaranju. :)