Nakon optimističnih najava tijekom našeg posljednjeg sastanka kako ćemo se krajem ove zime vidjeti uživo u Latviji, to se zbog loše epidemiološke situacije u Europi ipak nije dogodilo. S partnerima na projektu Treća dob čitanja sastali smo se ipak putem Zooma 18. ožujka kako bismo raspravljali o svemu do sada napravljenom, našim daljnjim koracima te o problemima s kojima smo suočeni zbog neumornog kovid virusa. 

Screenshot 2021-03-18 at 12.56.48

Partnerska orgnizacija ArtSmart predstavila je mrežnu stranicu projekta  https://www.3rd-reading-age.eu/ na kojoj će se uskoro naći online platforma za učenje, a zadatak je svih uključenih da sav potreban sadržaj bude preveden na bugarski, talijanski, latvijski, češki i hrvatski jezik. Saznali smo i koje sve funkcionalnosti omogućava alat Adobe Captivate - temelj online platforme za učenje. Naši partneri iz Ustanove za obrazovanje odraslih Dante dali su nam pak uvid u razvoj kurikuluma, čija će prva verzija biti gotova do kraja ovoga mjeseca.

Kurikulum će biti najvažniji alat tijekom organizacije programsko-edukativnih aktivnosti za starije građane, a početak njihove provedbe uživo očekujemo u prvim mjesecima 2022. godine. Osim ova dva temeljna ishoda projekta - kurikuluma i online platforme, partneri iz talijanske Faenze ove godine planiraju i trening za sve edukatore koji će provoditi spomenuti program za naše građane. Temeljni ishodi projekta bili su glavne teme sastanka, ali nismo zaboravili i na provjeru svih rokova i diseminacijskih aktivnosti te budućih zadataka.

Screenshot 2021-03-18 at 12.49.08

Iako nismo u mogućnosti putovati i održavati sastanke uživo, radimo od kuće ili u posebnim uvjetima koji su nerijetko vrlo izazovni, naše je druženje ipak završeno u pozitivnom tonu jer smo, unatoč svemu navedenomu, uspjeli odraditi sve zacrtane ciljeve. 

Pratite naše sljedeće korake putem službene Facebook stranice i mrežne stranice, a o svim novostima obavještavat ćemo sve zainteresirane i na stranici Projektnih dnevnika Magazina GKR.