Provodimo anketno istraživanje među populacijom mladih (15 - 30 godina), kao dio pripreme za otvorenje odjela za mlade u novoj zgradi knjižnice u kompleksu ‘’Benčić’’.  

Istraživanja su često suhoparna, ali ovo ima dosta važnu svrhu - pokrenuti zajedničko slaganje jednog specifičnog mjesta u gradu. Ništa nije važno koliko biti iskren. Zato vas molimo za izdvajanje desetak minuta i ispunjavanje online ankete koju možete pronaći ovdje

Anketa je otvorena do 21. 10. 2022., ali nemoj odugovlačiti.  

Projekt “Gejmanje, vrtlarenje, uključivanje, sviranje...baš to (ne)trebamo?,  poligon za istraživanje potreba i dizajniranje knjižničnih usluga za mlade" usmjeren je na osnaživanje čitalačke kulture i publike mladih na riječkom i širem regionalnom području.

 

Kao što je poznato u kompleksu "Benčić" nastaje naša nova knjižnica, a koja bi trebala izaći izvan uobičajenih okvira, među ostalim imati razvijen i specifičniji odjel za mlade.  

 

U Rijeci nikad nije bio implementiran koncept djelovanja odjela za mlade (15 - 30 godina) kao posebnog segmenta publike posvećenog čitalačkoj kulturi, slobodnom vremenu i kreativnosti mladih. Kroz kvantitativno i kvalitativno istraživanje detaljno će se istražiti potrebe, razmišljanja i vizije ciljane publike, oblikovati fokus grupe kao temelj participativnog modela programskog vijeća mladih te provesti inovativne pilot aktivnosti iz područja gaminga, održivog razvoja, glazbe i inkluzivnosti, sadržajno prepoznatnih kao ključevima stvaralačke budućnosti.

 

U suradnji s ciljanom publikom i neprofitnim udrugama dizajnirat će se i pokrenuti odjel za mlade u skladu s potrebama i željama ciljane populacije te testirati inovativni model.

Autorica vizualnog rješenja: Diana Zubak

Projekt je financijski podržalo Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske kroz program poticanja razvoja publike u kulturi i U.S. Embassy Zagreb kroz program American Cornera.