Na susretu će sudjelovati Bojan Mušćet, Ivan Šarar i Svetozar Nilović, iskusni sudionici, mislioci, praktičari, različitih instanci digitalne revolucije. 

Famozni Baricco je napisao knjigu o digitalnoj kulturi i njenoj obrani iz perspektive jednog od najcjenjenijih autora današnjice. Interesantno je Barriccovo biografsko polazište jer je on prije svega strastveni ljubitelj klasične glazbe koji i započinje karijeru autora objavljujući dva eseja iz područja glazbene kritike: “Il genio in fuga” (1988.) o Rossiniju i “L'anima di Hegel e le mucche del Wisconsin” (1992). Game je pisana kao poduži esej i objašnjavalački sadržaj sa samim čitateljem, a kako je Baricco je inače filozofskog obrazovanja i ovdje je otpustio kočnice.

S digitalnom revolucijom se očito nešto događa - od ogromnog optimizma sve češće su pojave koje potpuno uništavaju taj početni stvaralački duh, a na površinu dolaze prilično crne strane ljudske prirode. 

O čemu je riječ, koji su trendovi, gdje se krije novi digitalni optimizam, razgovarat čemo na ovom malom okruglom stolu i pop-up publicističkom čitateljskom klubu o knjizi "The Game". 

Programski ciklus imena “OK knjižnica, OK zajednica” u kojem OK simbolizira pojam “otporne knjižnice” posvećen je osnaživanju zajednice i pojedinca u kontekstu izazova suvremenosti i budućnosti na najrazličitijim područjima života - psihološkom zdravlju, urbanističkom razvoju, tehnološkim revolucijama…

Sadržaji programa usmjereni su prema novome, progresivnom i budućnosti s ciljem učenja, inspiriranja i usmjeravanja prema konkretnim akcijama. 

Financijsku podršku projektu “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” pruža Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.