Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Katja Grcić književnica je, prevoditeljica i dramaturginja, a aktivna je i kao nezavisna istaživačica. Piše poeziju, eseje, prozu, kritike i dramske tekstove. Diplomirala je njemački i engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zadru, te pohađala prevoditeljsku specijalizaciju na bečkom Centru za znanost o prevođenju. Pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu stekla je status magistrice dramaturgije. 

Kritike i eseje piše za časopise Kazalište i Treća, te portale hdp-kritika.hr, plesnascena.hr i najboljeknjige.com. Osim izvedbenim umjetnostima, aktivno se bavi književnim i konsekutivnim prevođenjem s njemačkog i engleskog jezika. Njezin do sada najopsežniji prevoditeljski projekt, prijevod romana Apeirogon irskog pisca Columa McCanna, objavljen je 2021. u izdanju Frakture. U izdanju Meandar Media objavila je dvije zbirke poezije - Nosive konstrukcije (2015.) i Ljeto / Summer (2017.), te hibridni dramsko-poetski tekst Pisma Ziti (2020.).

Susret s rezidenticom moderirat će David Čarapina.

David Čarapina (1997.) književne i igraće kritike te eseje objavljuje u nekoliko domaćih časopisa i na nizu portala. Trenutno djeluje kao urednik kazališnih izdanja HNK Ivana pl. Zajca te je dio uredničkogtima portala Gradske knjižnice Rijeke. Po noći radi na projektima interpretacije baštine, u pauzama između odustajanja od profesionalne gejmerske karijere.