Rođen 1950. godine, a školovao se u Purley Grammar School, prije nego što je diplomirao na Croydon Art Collegeu, koji je pohađao od 1969. do 1972.

Wolstenholme je dugi niz godina bio slobodni ilustrator, radeći za vodeće reklamne agencije, izdavače i ogroman broj časopisa.

Imao je nekoliko samostalnih izložbi u Londonu, nekoliko puta je izlagao na izložbi Singer and Friedlander, kao i na natjecanju Discerning Eye Competition u Mall Galleries, osvojivši glavnu nagradu ING Purchase od 3000 funti 2002. godine.

01

Godine 1997. izložba Wolstenholmeovih radova prikazana je u New Yorku na prestižnoj izložbi "Works on Paper" što je njegov rad lansiralo u orbitu medijske prepoznatljivosti.

Godine 2017. njegov je rad prodan u aukcijskoj kući Christie's, kao dio kolekcije The Astor iz Tillyproniea u škotskoj pokrajini Aberdeenshire, koju je The Daily Telegraph opisao kao "najbolju kolekciju sportske umjetnosti koja se ikada pojavila na tržištu".

02

Wolstenholme je poznat po svojim nevjerojatno detaljnim djelima koja proizlaze iz ljubavi prema starim knjigama i priboru povezanim s prošlim vremenima.

Jedan od njegovih serijala naziva “Knjige o knjigama” niz je ilustracija u kojima svijet knjige opisuju… knjige same.

03

04

05