Kuczynski je majstor zapažanja brzih društvenih promjena koji kroz svoj rad od nas traži da preispitamo svoje sklonosti (i opsesije), a sve kako bi što bolje razumjeli svijet u kojem živimo. Svojim radovima Kuczynski nas nagovara neka usporimo i iznova iz novog kuta sagledamo svoje prioritete, a njegove ilustracije u tome uspijevaju, zato što na vrlo dojmljiv način čine vidljivima sve one apsurde koji su društveno postali prihvaćeni kao novi standardi.

Jedna od većih i važnijih preokupacija ovog umjetnika tiče se knjiga, čitanja, širenja horizonata i stjecanja znanja zbog čega je često kritiziran da živi u prošlosti, te da je konzervativac i anti-tehnološki čovjek. No Pawel Kuczynski kaže kako samo želi potaknuti na razmišljanje, pa iako ponajviše inzistira na temama poput ratova, siromaštva, nejednakosti i ekološke degradacije, znanje kao moć u njegovim je radovima nepobitni dokaz onoga što i sam tvrdi.

Donosimo galeriju njegovih ponajboljih radova na tu temu, koji nam nedvojbeno daju za misliti gdje smo i gdje smo se zaputili.

Hranilica

Vrtlar

Zaron u znanje

Usidren u moru znanja

More života

Penjanje

Ledeni brijeg

kovanje znanja

Knjižnica

Vrijeme za obrok

Sigurna plovidba

Putovanje

Pogonsko gorivo

Ocean znanja

harfa