U vrlo živom sjećanju ponešto starijih vjerojatno su mnogi košarkaški obruči koji su simulirajući sportske terene bili obješeni na kakvu kvartovsku ogradu ili stup. Košarka je posebno osamdesetih i ranih devedesetih, upravo kada su jugoslavenski/hrvatski klubovi i reprezentacija ostvarivali značajne uspjehe i u europskim natjecanjima, bila vrlo popularan sport. 

Iako bi netko pomislio da je danas drugačije, košarkaška natjecanja i njeno rekreativno igranje je i danas vrlo živo, bogato, rašireno, a ne bi li sve to bilo dobro dokumentirano i ispraćeno brine se dinamična ekipa koja stoji iz malog portala BasketaRI. Kao što mu i ime kaže BasketaRi je usmjeren na košarkaške teme, a jedna od jedinstvenosti je da posebno pokušava ispratiti lokalna riječka košarkaška događanja. 

Uz klasično sportsko novinarstvo BasketaRi se posebno ističe i detaljnijom obradom pojedinih tema, a za sada se svakako najviše ističe serija reportaža o riječkim igralištima. Ekipa je jednostavno odlučila detaljno testirati i isprobati igranje košarke na baš svim igralištima u Rijeci, a uz to pripremili su i detaljnu mapu na kojoj se može precizno pratiti gdje se nalazi svako pojedino igralište.

U svakom slučaju, BasketaRI je jedno vrijedno i simpatično nastojanje kojem držimo fige za što dugotrajniji opstanak i život. Nakon dobre knjige vrijedi se i dobro rastrčati...