Knjiga je neka vrsta umjetničke početnice za djecu koji im daje samopouzdanje da na umjetnost odgovore pod vlastitim uvjetima i – što je najvažnije – da se s njom zabave. Pod zaigranim vodstvom Lea, muzejske mačke, djeca se susreću s apstraktnom, nadrealističkom, i suvremenom umjetnošću, antičkom skulpturom, aktom, mrtvim prirodama i portretima.

No, umjesto da pred čitatelje postavlja činjenice koje treba zapamtiti, mačak Leo vodi ih kroz povijest umjetnosti s pomoću zabavnih, ne toliko laskavih informacija o umjetnicima i njihovim modelima, povezujući umjetnost s njihovom svakodnevnicom na humorističan način. Cilj je da mladi čitatelji dođu do vlastitih interpretacija poznatih umjetničkih djela. Ova knjiga pokazuje da umjetnost ne znači znati „točne“ odgovore - sagledati stvari iz drugog kuta i formirati vlastito mišljenje.

Vrijeme: 20. 4. u 18 sati

Lokacija: Dječja kuća

Dob: 6+

Izvodi: Nicol Nefat

Način prijave: Prijave se primaju putem obrasca ovdje.

Radionice su zamišljene tako da prate neke teme iz knjige: Portret, Nadrealizam, Apstraktna umjetnost. Sva tri modula mogu se izvoditi tijekom jednog duljeg termina ili je moguće napraviti seriju radionica tako da se svaki dan festivala radi po jedna tema. Naravno, može se raditi i kombinacija ili izabrati samo jedna tema.

Preporučena dječja knjiga: 

Kako biti umjetnički buntovnik? 

TDDK 2023 šk facebook cover