Sve dobrobiti interneta teško je i nabrojati, a sežu u rasponu od poboljšanja komunikacije do pružanja nevjerojatnog izvora informacija i znanja. Razvojem svijeta društvenih mreža poput Facebooka, projekta s otvorenom predatorskom tendencijom da vlastito korisničko sučelje i informacije na njemu pretvori u početak i kraj našeg digitalnog života, počinje se vidjeti i sve veći broj negativnih posljedica. Konzumacija sadržaja kroz takvo hiperaktivno, ubrzano i "leteće" sučelje nije više kvalitetna, a izgubili smo vrijednu naviku koncentriranog čitanja.

Programer iz Denvera Chris Bolin upustio se stoga u jedinstven eksperiment - pokrenuo je digitalni časopis o književnosti koji se može čitati samo ako prekinete vezu s internetom. Bolinova intencija i želja je da se kroz digitalne tehnologije koje su nam realno unaprijedile živote osjeti isti užitak čitanja i razmišljanja koji se javlja pri konzumaciji s papira. Časopis znakovitog imena "The Disconnect" donosi simpatičan sadržaj posvećen književnosti i poeziji, upakiran je u jednako tako dopadljiv dizajn te doista traži od vas posvećenost koju stalnim skakanjem između "tabova", "mailova", "tvitova" više nemamo. 

Columbia Journalism Review donosi detaljnu priču o projektu, a sami možete provjeriti da li ovaj eksperiment s porukom ima ili nema smisla.