U American Corneru Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka) bit će organizirana radionica kreativnog pisanja za razvoj videoigara namijenjena mladim polaznicima od 6. do 8. razreda.

Prvi susret bit će održan u četvrtak 12. 4. od 18 do 19 sati. Sudjelovanje je slobodno za članove Gradske knjižnice Rijeka, a prijave su moguće za pultom u Ogranku Trsat, Facebook porukom stranici American Corner Rijeka ili mailom na adresu american.corner@gkri.hr.

Od knjiga, filma, novinarstva, preko prodaje i marketinga, kreativno pisanje (i pisanje za interaktivne medije) pronašlo je svoje mjesto i u industriji videoigara. Radionica kreativnog pisanja namijenjen je svima koji žele razviti vještine pisanja za interaktivne medije, razviti kreativnost, te ovladati kreiranjem uvjerljivih likova, priča i dijaloga. Za sve one željne savladavanja osnove game dizajna (vještine uklapanja priče u kompleksno interaktivno djelo ili videoigru), te ulaska u svijet industrije videoigara neovisno o prethodnom iskustvu ovo će biti korisno iskustvo.

Osmisliti likove i napisati radnju samo je prvi korak u izradi dobre interaktivne priče. Ta priča se mora prepričati ne samo kroz dijalog već kroz svaki element jedne videoigre ili interaktivnog medija – zvuk, dizajn svijeta i način interakcije s pričom. 

Tijekom radionice, polaznici će se upoznati s osnovama osmišljavanja igrivosti, to jest – dizajniranja zabavnih elemenata u interaktivnom mediju koji drže pažnju igrača i pomažu u prepričavanju priče. Kroz rad u malim grupama, cilj predavača je da svaki polaznik osvijesti svoje vlastite želje i sposobnosti kao pisac. Polaznike se ohrabruje da razvijaju svoja idejna rješenja i razmišljaju o njima u sklopu medija videoigara.