...jako malo ljudi uopće barata znanjima potrebnima za izradu modela za 3D-printanje, a kada je riječ o djeci i mladima situacija, je posebno loša. Upravo zato jedna naša mlada ekipa prolazi edukaciju te uči kako izrađivati vlastite modele, a do momenta u kojem ne budu spremni, služimo se već gotovim modelima kojih na internet-servisima ne manjka…

Na printanje smo stavili desetke modela, od kojih mnogi zbog raznoraznih razloga nisu uspjeli (obično jer nisu dobo izvedeni, ali ih korisnici svejedno dijele), a ovdje donosimo 10 jako uspješnih koji bi trebali lijepo ispasti na većini “kućnih” modela 3D-printera.

Žabica

Kada kao potpuni amater ulazite u svijet 3D-printanja, a pred vašim očima raste žabica, ostanete očarani. Takav je bio naš slučaj upravo prvog dana dolaska 3D-printera kada je prvi službeno isprintani model bila upravo mala - žabica. Prva je bila zelena, a danas imamo i bijele, ljubičaste, roze, crne… Prva ostaje zauvijek u srcu, pa je volimo doživljavati i kao naš svojevrsni zaštitni znak.  

ŠK

Empire State Building

S famoznim neobderom smo htjeli ispitati visinu modela koju uređaj dobro podnosi, pa smo izabrali ovaj model i stavili ga na visinu od 12 cm. Ispao je savršeno te je odličan primjer zašto su 3D-printeri upravo arhitektima jako korisni. Sljedeći izazov nam je dignuti ljestvicu na 20 cm…

NY

Prsten hobotnica

Vrlo zahtjevan model prstena s motivom hobotnice pronašao je Filip iz GAM-a, koji je među prvima shvatio kako je ovo uzbudljiva tehnologija. S obzirom na složenost motiva bojali smo se da rezultat neće biti nešto poseban, ali nakraju smo vrlo zadovoljni...

DSCN5887

Zviždaljka

Kada želite pokazati da 3D-printerima možete raditi nešto primjenjivo, zviždaljka je pravi izbor. Zgodna je i jer model možete dorađivati pa na bok stavljati svoj logo, znak, natpis i sl.

DSCN5892

Zmija

Sjećamo se iz škole trenutaka u kojima bi netko učiteljici ili kolegi napravio zlobu pa mu stavio zmiju pod klupu. Kako sada imamo vrlo uvjerljiv model zmije, nemojte se iznenaditi ako u knjigama pronađete koju malu zmiju. Bez brige, plastika ne grize.

Zmija

Mačkice

Znamo koliko su slatke životinje popularne na YouTube-u i društvenim mrežama, pa ništa drugačije nije ni u svijetu 3D-printanja. Ovo su dvije male mace koje jamče “aaaaaa”-efekt.

DSCN5895

Otvarač za boce

Uz zviždaljku još jedna izrazito primjenjiva stvarčica, samo što mi za kraj kojim se otvara sam boca stavljamo 20 lipa.  

DSCN5891

Prstenje

Prsten je simpatičan poklon kojim uvijek možete razveseliti dragu osobu, a kada je pri tome rezultat ovako dobar, što drugo preostaje nego za 10 minuta imati spreman stiliziran prsten.   

DSCN5886

El Castillo

Pomoću 3D-printera možete si oživjeti razne povijesne znamenitosti, a nas je očarala Chichen Itza i majanska piramida EL Castillo, koja je ispala apsolutno savršeno.

piramida