Nekada, davno, davno, čega se sjećaju još uglavnom oni rođeni osamdesetih godina, u nedostatku novca za originalne društvene igre najbolji prijatelj bila je mašta i ruke pa su se tako izrađivale posebne verzije Monopolyja, Čovječe ne ljuti se i sličnih igara...

Danas je ponuda društvenih igara znatno bogatija, a mogućnosti dolaska do željene društvene igre šire i zanimljivije. 3D printeri mogu biti jedan od prijatelja na tom putu. Pronašli smo tako na genijalnom Thingiverseu Cyvasse komplet što je društvena igra koja se igra u Pjesmi leda i vatre. Pristupili smo tada 3D printanju u Gradskoj knjižnici Rijeka što je potrajalo nekoliko dana jer i broj figurica nije baš zanemariv... A onda na probno igranje! 

You have other pieces beside the dragon, princess. Try moving them sometime. 

U četvrtak 9. 7.  u Carta Magici i to na njenoj novoj adresi, održan je prvi probni turnir iz Cyvassea, koji je igra slična šahu s nešto elemenata potapanja brodova i drukčijom pločom za igru. Igre su bile uzbudljive te je napetost praćena ručno biranom glazbom koja je vrlo dobro odgovarala uz uzbuđenje i podizala efekt svakog poteza na igrače.

20150709_165421

Igralo se nekoliko uvodnih mečeva, a svi prisutni su bili vrlo uživljeni u igru, čak i voditelj. Od kopiranja taktika drugih igrača u nadi pobjede, do milosti pruženih pred vratima dvorca, sama igra je u velikoj mjeri bila role play

Planira se odigrati još mečeva na Liburniconu i Rikonu te možda još nekim događanjima, a na igru su naravno svi pozvani. Oni koji se žele jako pripremiti mogu izučavati pravila  ili na neki drugi način vježbati. Ukoliko imate pitanja javite nam se na magazin@gkri.hr. 

20150709_165439