Jedno od glavnih pitanja koje se korisniku nameće pri susretu s 3D printerima je čemu uopće ta tehnologija služi. Nemamo što previše dokazivati i pokazivati - industrija kao industrija, alat kao alat - služi vam ako imate potrebu za proizvodnjom, stvaranjem i može biti jedan od alata koji će vam pomoći u toj avanturi. Iako slušamo o sofisticiranim primjenama u medicini, arhitekturi, građevinarstvu (...) pokušavamo s njima unaprijediti i čitateljske živote pa evo nekih rezultata naše potrage...   

Straničnik za knjige

Nismo previše naviknuti na korištenje straničnika od plastike, ali smo dobili priliku i za to iskustvo... Naš Toni Kukec, jedan od malih 3D majstora uzor je pronašao u jednom modelu na Thingiverseu koji nije baš najbolje funkcionirao pa se je sam ulovio posla. Rezultat je straničnik u obliku "duha", a STL naravno možete preuzeti u Lab-u. 

20150526_124109

Posudica za straničnike 

Posudicu za straničnike u obliku knjige također smo pronašli u virtualnim vodama, o onda se je posla ulovio Darijan koji je prema narudžbi školske knjižničarke napravio posudicu sa znakom svoje škole.   

20150526_123935

Držač knjige 

Izvorno napravljen za mobitel ovaj držač odlično koristi i za izdvajanje i pridržavanje manjih knjiga. Osjećate li se ponekad kao da vas je poklopila knjiga? Ovaj čovjek od plastike to proživljava svaki dan. 

drzac

Držač stranica

Iako postoji opasnost da zvučimo poput TV prodaje znate li onaj osjećaj kada u krevetu čitate knjigu, ali vam se zbog uveza stranice stalno same okreću? Problema više nema. :)  

20150526_124022

Označivač "ova knjiga mi se sviđa" 

Živeći s Facebookom naučili smo se sve  "lajkati", a zašto to ne raditi i s knjigama u fizičkom prostoru? Prava stvar za osobne biblioteke i knjižnice koje žele dobre knjige na svojim policama dodatno istaknuti. 

Aya

Smislite vlastita pomagala za čitateljski život, rado ćemo ih isprintati. :)