...po prvi puta, i to u vlastitom naselju te gotovo ispred portuna, mogli slušati o 3D printerima i vidjeti uživo njihovo funkcioniranje. Nakon toga smo 25.2. došli u Ogranak Drenova u kojem su nam se usta osušila od objašnjavanja funkcioniranja 3D printera, mogućnosti i budućnosti. I neka su jer stižemo ponovo! 

Drenova, Gradska knjižnica Rijeka, Udruga "Bez granica" i 3D printeri nastavljaju druženje!

Naš inkubator u srijedu 25.3. na jedan dan selimo u Ogranak Drenovu gdje će u 16 sati za znatiželjne biti održane demonstracije 3D printanja, a u 18 sati svi zainteresirani mogu poslušati predavanje i malu radionicu izrade suvenira dr.sc. Svena Maričića s Tehničkog fakulteta u Rijeci. 

Naime, upravo je u tijeku i poziv za prilaganje prijedloga originalnog drenovskog suvenira pri čemu će se koristiti i tehnologija 3D printanja pa je druženje u drenovskoj knjižnici dobra prilika za novu kreativnu energiju i ideje.

S obzirom da je cijeli projekt prvenstveno namijenjen djeci i mladima koji se u riječkoj regiji samo u Gradskoj knjižnici Rijeka javno i otvoreno mogu upoznati s tehnologijama koje otvaraju put prema novom stvaralaštvu možemo samo reći - sina, kćer, mlađeg brata i sestru pod ruku te u kvartovsku knjižnicu!