...bi programom i sami sudjelovali nismo dvojili ni trena - 3D printanje je prava stvar za ulazak u svijet znanosti i neslućenih mogućnosti ove tehnologije koja gotovo svako kućanstvo može pretvoriti u malu tvornicu, a pojedinca u kreativca. Stoga vas u tjednu Festivala znanosti, ali i našeg Tjedna dobre dječje knjige (kakav spoj, srsi nas prolaze!) pozivamo na predavanje, demonstraciju i malu radionicu 3D printanja za djecu "3D printano sunce naše"!  

Zašto astronauti koriste 3D printere? Hoćemo li s 3D printerima kolonizirati Mars? Kako si sami možemo isprintati naočale za sunce? Sve to možete saznati u inkubatoru 3D printanja za djecu i mlade uz Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka na ovom druženju. Postavljači najboljih pitanja za nagradu dobivaju okvire naočala za sunce koje ćemo bar pokušati sami isprintati kao i ostale suncem nadahnute suvenire, igračke... Nećemo otputovati na Mars, ali kao da smo već tamo.

Radionicu vodi Kristian Benić, uz 3D inkubator uvijek je i dr.sc. Sven Maričić, a svemu će ruku pružiti mali i u knjižnici izrasli 3D majstori Toni Kukec i Antonijo Matešić. 

Javi se ukoliko odgovaraš ovim x,y,z koordinatama: 

Dob: 10 do 14 godina
Broj sudionika: do 15
Trajanje: 90 minuta
Termini: četvrtak, 23. travnja u 10; petak, 24. travnja u 18

Broj mjesta je ograničen (prostor i više predavača ne možemo tek tako isprintati) stoga prijave primamo na e-mail programi@gkri.hr.  U prijavi svakako ne zaboravite navesti svoje ime i prezime te dob.