U Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel Palača Modello) u utorak, 18. rujna 2018. u 18 i 30 sati bit će održano predavanje OPG – model kako pokrenuti unosan posao Danijela Bertovića, predsjednik uprave PINS-a, razvojne agencije za Gorski kotar i šire te Nataše Kozlice, savjetnice za poljoprivredu i ruralni razvoj  PINS-a.

Predavanje OPG – model kako pokrenuti unosan posao uključivat će osnivanje i vođenje OPG-ova, mogućnosti  na tržištu i financiranje.

Zadaća PINS-a je pretvaranje poduzetničkih ideja u poduzetničke projekte čiji su nositelji osobe koje žele bilo koju vrstu vlastitog poslovanja (obrt, trgovačko društvo, OPG).

Završio je studij elektrotehnike i studije ekonomije, smjera menadžment, a nakon toga se educirao u SAD-u, u području vođenja poslovnih potpornih institucija. Član je upravnog odbora Euromontane sa sjedištem u Bruxellesu. U PINS-u vodi razvojnu strategiju i sudjeluje u cjelokupnom poslovanju Agencije.

Nataša Kozlica, savjetnica za poljoprivredu i ruralni razvoj u PINS razvojnoj agenciji. Ima preko 10 godina iskustva u poljoprivrednim i turističkim projektima. Razvija odnose između poduzetnika, udruga i JLS-a, te radi na njihovom razvoju i gospodarskom rastu. U slobodno vrijeme kroz vlastiti obrt bavi se proizvodnjom bobičastog voća i agroturizmom.