U utorak 5. lipnja u 18 i 30 sati u Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka bit će održano predavanje "Izrada web stranica u WordPressu" kroz čije osnove će provesti predavač Toni Krolo.

WordPress CMS (content management system) je najkorišteniji sustav za izradu i upravljanje web sadržajem na svijetu. Čak oko 30% svih web stranica na internetu napravljeno je koristeći WordPress.  Na ovoj radionici putem praktičnih primjera naučit ćete osnovne korake u izradi web stranica; od postavljanja WordPress instalacije na server i povezivanja s bazom podataka do instalacije teme i unosa (kvalitetnog i optimiziranog) sadržaja.

Na predavanju će biti riječi o tome što je WordPress CMS, koji koraci prethode izradi web stranice (server i domena), kako se odvija instalacija WordPressa na server i spajanje s bazom podataka, odabir i instalacija teme, unos i uređivanje sadržaja

Toni Krolo diplomirao je na specijalističkom stručnom studiju informacijske tehnologije u poslovnim sustavima na Veleučilištu u Rijeci. Nakon rada u programerskim tvrtkama, kasnije i u području digitalnog marketinga, 2016. godine pokreće vlastitu firmu WebPoint koja nudi kompletnu uslugu na području digitalnog marketinga, od dizajna i izrade web stranica do oglašavanja na društvenim mrežama, izrade Google AdWords kampanja, email marketinga i SEO optimizacije.