U Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka u utorak 28. studenoga u 18 i 30 sati bit će održano predavanje Damira Medveda s intrigantnim naslovom Roboti dolaze - što ćeš ti raditi nakon školovanja?

Predavanje se bavi promjenama koje nam donosi tekuća, tzv. 4. industrijska revolucija - brzi razvoj umjetne inteligencije, robotike, interneta stvari, 3D printanja, autonomnih vozila, i mnoge druge stvari. Osim ugodnijeg života i novih prilika, te promjene bit će šokantne za veliki broj ljudi a pogotovo za mlade koji tek ulaze na tržište rada.

Rada, kojeg rada :) ?

Što će se uopće očekivati od ljudske radne snage za 10, 20 ili 40 godina, da li dolazi vrijeme utopije ili komunističke nirvane gdje će strojevi raditi, a mi se baviti kreativnim stvarima ( ili ležati po kafićima)?

O tome i još koječemu, bit će više riječi na samom predavanju i u diskusiji nakon.

Damir Medved je glavni konzultant Ericssona Nikole Tesle, a bavi se temama kao što su pametni gradovi, širokopojasne mreže i stvaranjem novih proizvoda u tim domenama. Djeluje u većem broju udruga civilnog društva sa ciljem promocije i čuvanja lokalne baštine, ekologije i promocije novih tehnologija.