Super Zero lik je kojeg je pred godinu (ili više) dana na temelju stvarne osobe (navodno i više njih) osmislio Leon Vatta, tada sedmaš OŠ Turnić i zaljubljenik u strip i eksperimentalni film. Nakon nekoliko tabli Super Zeroa rađenih tradicionalnim tehnikama (olovka, bojice, gumica i puno pljuvačke), Leon se odlučio na scenarističko-crtačku koprodukciju s entitetom zvanim Ivor Tamarut, grafički usmjerenim prolaznikom prvog razreda Škole za primijenjene umjetnosti.

Brži od Higgsova bozona, Ivor se prihvatio pravljenja epizode Origin u Photoshopu (dućanu između Riječke banke i striparnice). Svaka sličnost ove epizode s krilatim štakor-čovjekom predmnijevana je s najvećom podmuklošću ne bi li osvojila prekobarsko tržište i urodila offspringom mnogih spin-offova i crossovera, if ju nou vot vi min. Alas! Kleta sudba i Super Zeroova nemeza (Onaj Čije Ime Se Ne Spominje) htjeli su da ovaj iskorak umjetnosti u život završi kao i sva velika umjetnost: brisanjem granice između umjetnosti i života što će posljedično dovesti do ludila autora, scenarista, crtača, lika i glavnog urednika lokalnog fanzinea, koji će ostatke svojih života posvetiti umjetnosti, životu usprkos.

Originalna tabla Origina svršila je spržena zajedno s matičnom pločom Ivorova računala te je od nje ostao samo ovaj prepečenac... Ekipa, iako godinu dana iskusnija, još uvijek skuplja snagu i hrabrost za novi nastavak, kriomice i ovlaš pogledavajući preko ramena.

Preuzimi PDF stripa. 

13_super 0 naslovnica

Strip