...pričati danima izolirani u sobama u strahu od širenja koronovirusa, sa snijegom koji leprša krajem ožujka, uz vijesti o rušećim zgradama u Zagrebu nakon potresa i gotovo potpunom zaustavljanju uobičajene ekonomije, rekli bi mu da je čitao previše znanstvene-fantastike. Volimo ju, ali ne bi nam to bilo uvjerljivo. 

No kao što znamo ništa nije pretjerivanje, sve se to događa. S Damirom Medveda iz Ericssona, jednim od motora implementacije paradigme "pametnog" grada u Rijeci, već smo više puta razgovarali u raznim kontekstima, pa i u tome kako naša knjižnica može pomoći, a ovakva realnost nas je prisilila da sve s vama dijelimo virtualno. Nismo neki stručnjaci za video nastupe i produkciju, korišten je običan Zoom, laptop i mobitel, i ideja i realizaciju su stigli preko noći ali trebalo je krenuti. Uostalom pokazuje kako se funkcionira u preludim okolnostima. Postajat ćemo sve bolji.

U svakom slučaju pred vama je jedan detaljan razgovor o vjerojatno najvećem i najvažnijem projektu koji se odvija u Rijeci, a pod etiketom budućnosti "pametnog" grada. Sljedećih tjedana, pa i onda kada se stvari normaliziraju (Godzila još u tebe gledamo) nastavit ćemo dijeliti znanje, ideje i informacije iz tog vrlo važnog procesa. 

Za više formalnih detalja svakako preporučujemo stranicu Smart Ri. 

 

A zeza li vas embade link i prikaz video je ovdje