Jesenski ritam Poslovnog kutka Gradske knjižnice Rijeka se ne usporava, a nakon nekoliko inspirativnih predavanja slijedi radionica Tijane Debelić "Profesionalni portfolio: Gdje (sam), kamo (želim), kuda (ići)?" posvećena razvoju osobnih očekivanja i vještina u izgradnji poslovne karijere.

Radionica je namijenjena svima koji se već nalaze u svijetu rada, ali i onima koji se pripremaju na svoje prvo radno iskustvo. Kroz razne aktivnosti, na radionici ćete otkriti vlastita očekivanja i razmišljanja o karijeri i dobiti alate za upravljanje vlastitim profesionalnim razvojem. Uz nadu i želju da ćete s radionice ponijeti kući nešto korisno za sebe, stoji obećanje da ćete se i zabaviti.

U današnoj ekonomiji, linearne karijere postaju prošlost. Od radnih ljudi očekuje se posjedovanje kompetencija potrebnih za prilagodbu novim tržišnim uvjetima. To znači da ćemo tijekom svoje karijere najvjerojatnije više puta promijeniti radno mjesta, a moguće i zanimanje; poslove na neodređeno sve češće zamjenjuju projekti i ugovori na određeno; kontinuirana edukacija je neizbježna; radit ćemo danas u Rijeci, a za godinu dana u Zagrebu ili čak Japanu, itd. Radi se, dakle, o karijerama čije su granice slabo definirane i koje od nas zahtijevaju vještine poput prilagodljivosti, samo-regulacije i otvorenosti prema cjeloživotnom učenju.

Radionica će se održati u utorak 14. studenoga u 18 i 30 sati u Palači Modello, a sudjelovanje je potrebno prijaviti na mail poslovni.kutak@gkri.hr ili javljanjem porukom Facebook stranici Poslovnog kutka Gradske knjižnice Rijeka. Sudjelovanje je besplatno.

 

Zbog povećanog interesa radionica će se ponoviti i u utorak 21. 11. u 18 i 30 sati.

Tijana Debelić je certificirani trener iskustvenog poučavanja i kognitivno-bihevioralni psihoterapeut u edukaciji. Magistriravši organizacijsku i komunikacijsku psihologiju u Padovi, surađuje s talijanskim poduzećima u području upravljanja ljudskim resursima te se vraća u rodni grad. Od 2013. godine je suradnica konzultantskog ureda Poslovni biro PBIRO d.o.o. za područje poslovne psihologije. Osim što održava individualne i grupne treninge za poduzetnike, aktivno sudjeluje i kao predavačica na različitim manifestacijama poput Psihologije za gospodarstvenike, Hairstyle News, Rijeka Psihologije (Upravljanje konfliktima, Kako se stvara i vodi uspješan frizerski salon, Kako motivirati zaposlenike, Stres naš(ne)prijatelj, itd.) jer svoje zanimanje smatra važnim i odgovornim poslom koji ima snažan utjecaj na društvo i na dobrobit njegovih pojedinaca. Svojim toplim, vedrim i profesionalnim pristupom stvara ugodnu radnu atmosferu te sve sudionike motivira na promjenu.

Vidimo se u Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka! :)