U utorak 10. travnja 2018. u 18 i 30 sati u Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel Palača Modello) bit će održano predavanje dr.sc. Igora Juga "Lean Startup – primjena u praksi".

Lean Startup je pristup pokretanju startup projekata koji se smatraju najrizičnijim oblikom poduzetništva. U takvom okruženju moramo kontinuirano provjeravati da li je ono što radimo zaista nešto što su potencijalni korisnici voljni koristiti i platiti. U konačnici, Lean Startup je metoda smanjenja i kontrole rizika u poduzetničkom pothvatu. Na predavanju ćemo istaknuti osnovne ideje tog pristupa i pokušati na što većem broju primjera prikazati kako njegova primjena izgleda u praksi, te što još sve ulazi u sferu pokretanja i vođenja startupa.

Dr. sc. Igor Jugo zaposlen je na mjestu poslijedoktoranda na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci od 2008. godine. Na Filozofskom fakultetu u Rijeci diplomirao je pedagogiju i informatiku, na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu stekao titulu magistra znanosti, na istom Fakultetu započeo i doktorski studij, ali ga je završio na Odjelu za informatiku Sveučilišta u Rijeci. Tijekom rada na Fakultetu bio je suvlasnik tvrtke Neo Castrum d.o.o., te razvijao složene web aplikacije za brojne klijente, najviše za potrebe vođenja znanstvenih konferencija. Ima iskustva u pisanju prijava za EU projekte iz programa FP7, Erasmus+, Interreg i drugih. Poučavanjem Lean Startup pristupa bavi se od 2012. godine, a brojni studenti koji su svoje startupe pokrenuli na Odjelu, nastavili su svoj rad u Startup inkubatoru Rijeka. Pokretač je projekta „Hrvatska – startup nacija“, prvog nacionalnog projekta edukacije građana o pokretanju, vođenju i financiranju startupa koji ima za cilj besplatno educirati 400 građana RH tijekom 2018. godine.