Predavanje Jane Blažević Marčelja "Pokretanje poslovanja - financijski aspekt" u Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel/Palača Modello) bit će održano u srijedu 7. ožujka u 18 i 30 sati.

Pokrenuli ste ili planirate pokrenuti poslovanje? Budući da su financije važan element poslovanja i njihovo razumijevanje neophodno je za uspješnost poduzetničkog pothvata, svaki poduzetnik trebao bi ih razumijeti. Poznavanje i praćenje troškova, prihoda te razumijevanje financijskih izvještaja omogućava analizu ne samo vlastitog poslovanja već i poslovanja kupaca, dobavljača i konkurenata. Poseban značaj ima i poznavanje obveza vezanih za vođenje poslovnih knjiga, financijsko izvještavanje i obračun pretporeza, čime se osigurava poslovanje unutar zakonodavnog okvira. Govorit će se o troškovima poslovanja, poslovnim knjigama, financijskim izvještajima, PDV-u, fiskalizaciji. 

Seminar je namijenjen svima koji žele upotpuniti svoja znanja s područja financijsko-ekonomskog poslovanja.

Jana Blažević Marčelja,mag. oec., zamjenica je direktora i voditeljica edukacijskog centra Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta.

Diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Rijeci te je veliki dio svoje poslovne karijere provela u osigurateljnom sektoru. Stručno se usavršavala u Beču, nakon čega je vodila niz nacionalnih i međunarodnih razvojnih projekata. Ima dugogodišnje iskustvo na području edukacije, razvoja novih proizvoda i tehnoloških rješenja te unapređenja poslovnih procesa.

Poslovna je savjetnica i predavačica te certificirani Pricing Professional pri Professional Pricing Society – vodećoj svjetskoj udruzi posvećenoj strateškom pristupu određivanju cijena. Bavi se poslovnim savjetovanjem i educiranjem klijenata iz znanstvene i poslovne zajednice te je kreirala i održala niz seminara vezano uz osnivanje poduzeća, financijske elemente poslovanja i određivanje cijena. Tajnica je udruge USACC (Američka alumni zajednica Hrvatske) te je, zahvaljujući potpori Američkog Veleposlanstva Zagreb, pohađala International Visitor Leadership Program „Empowering European Youth through Entrepreneurship and Innovation