U utorak 8. svibnja 2018. u 18 i 30 u Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel/Palača Modello) Anita Pribanić iz STEP RI Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci održat će predavanje "Crowdfunding kao alternativni alat financiranja projekata". 

Crowdfunding ili grupno financiranje je proces prikupljanja financijskih sredstava za pokretanje kreativnog projekta ili poslovanja. Proces se odvija putem interneta, a cilj je uključiti što veći broj ljudi koji malim (ali i velikim) uplatama kumulativno mogu dovesti do značajnog iznosa.

Niste dosad čuli za crowdfunding i potrebno vam je strukturirano upoznavanje s njegovim osnovama?

Čuli ste za pojam crowdfundinga i zanima vas kako kreirati vlastitu crowdfunding kampanju?

Ovo je predavanje namijenjeno upravo vama.

Polaznici će imati priliku upoznati se s osnovama crowdfundinga, primjerima uspješno provedenih kampanja te ukratko proći kroz proces pripreme kampanje.

Anita Pribanić diplomirala je interdisciplinarni studij Međunarodne suradnje i ekonomskog razvoja na Sveučilištu u Trstu. Nakon rada u Vijeću Europe, od 2016. radi pri STEP RI Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci na nekoliko projekata na polju društvenih i ekonomskih inovacija. Interes za alternativne načine financiranja doveo ju je do edukacije pri European Crowdfunding Networku (ECN), te će vam prikazati na što sve mora paziti voditelj crowdfunding kampanje.

Ulaz na predavanje je slobodan.