...bogatiji je za još jedan sadržaj - u njemu živi Bookville, filmska radionica za tinejdžere (od 13 do 18 godina), ali i sve ostale mlade duše. 

Na radionici se jednom mjesečno gledaju filmske adaptacije književnih djela američkih autora i to uz raspravu i kviz, a gdje je natjecanje tu su i nagrade, pa je moguće osvojiti i besplatno članstvo u Gradskoj knjižnici Rijeka.

Nakon filma Male žene (Little Women) na prvom druženju, novi susret 16. 4. u 16 i 30 sati donosi gledanje filma "Hugo" snimljenog prema romanu B. Selznicka: The Invention of Hugo Cabret.  "Hugo" je priča o dječaku bez roditelja koji živi u zidinama pariškog željezničkog kolodvora. Uz pomoć neobične djevojčice, kreće u potragu za odgovorom na misteriju nestanka svog oca pri čemu su mu jedini tragovi boležljivi vlasnik trgovine igračkama te lokot u obliku srca za koji mora pronaći ključ.

Želiš li sudjelovati prijavi se osobno u Ogranku Trsat, porukom na mail american.corner@gkri.hr ili Facebook stranici American Corner Rijeka