Zatvori

Usluge & ponuda

Posebne zbirke

U Striboru možete pronaći najveći broj posebno izdvojenih zbirki knjiga stvorenih prema vašim posebnim interesima koje nam svakodnevno otkrivate. Na taj način nastale su:

- roditeljska zbirka – psihologija, odgoj, obrazovanje i zdravlje djeteta

- Teen zbirka – lijepa književnost i popularna znanost za tinejdžere

- zbirka SF-a i fantastike 

- zbirka stripa, dječja zavičajna zbirka, zbirka zvučne knjige

i cijeli niz malih, izdvojenih zbirčica kao što su stručne knjige „za razbibrigu“, „znanje za najmanje“, „igre i kreativno stvaranje“, „izmišljene i istinite priče iz Šume Striborove“, „šašave priče“, „kvalitetne slikovnice“, „prva pomoć za prvaše: vježbače čitanja i njihove roditelje“, „problemske slikovnice“, „stihovi i rime“, „dinosauri“, „mitska bića“, „kućni ljubimci“ i druge…

Korner za mlade

Prostor koji je u Striboru stvoren 2001. kako bi i tinejdžeri u knjižnici „došli na svoje“. U vrijeme radionica Korner je košnica, a u međuvremenu mirno mjesto za odmor uz knjigu ili uz prijatelje. Srednjoškolci, osobito oni koji su odrasli u Striboru, rado svoje slobodno vrijeme između satova i nakon nastave vole „skratiti“ baš tu. Bilo da samo sjede i pričaju ili pišu zadaće, uče, zajedno izrađuju referate, plakate, čitaju časopise, stripove ili knjige, igraju društvene igre ili, da, zvuči nevjerojatno ali je istinito - sjede sami, isključeni od vanjskog svijeta i – čitaju knjigu.

Stripovski kutak

Izvrsna, bogata zbirka stripa za djecu i mlade privlači i djecu i mlade, ali je posebno zanimljiva (i) tatama. Mnoga su djeca odrasla u Striboru zahvaljujući upravo ovoj zbirci – kad tate jednom otkriju ovo pravo stripovsko blago koje ih momentalno katapultira u vlastito djetinjstvo, produženje članske iskaznice njihova djeteta više uopće ne dolazi u pitanje. Djeca čitaju sve redom, a nekako, kao usput, tate na kraju dodaju i pokoji strip. Jer strip se uči voljeti od malih nogu! A ta ljubav onda traje zauvijek.

Knjige za djecu i mlade na stranim jezicima

Stribor ima zaista bogatu zbirku knjiga za djecu i mlade na engleskom jeziku, a također i na talijanskom i njemačkom jeziku te manji broj knjiga na romskom jeziku. Knjige naprosto vape za čitanjem, stoga pozivamo profesore stranih jezika na suradnju – jer čitanje knjiga na stranim jezicima pomaže u usvajanju jezičnih zakonitosti i bogaćenju rječnika.

Multimedijski kutak

U multimedijskoj zbirci mogu se pronaći dobri dječji igrani i animirani te dokumentarni filmovi, glazbeni CD-i, zvučne knjige, interaktivni CD-i, multimedijalne, edukativne igre.

Časopisi

Dijete vrtić obitelj, Meridijani, Modra lasta, Moj planet, OK, Prvi izbor, Radost i Smib – časopisi su koji se mogu pronaći i čitati u Striboru.