Kroz rad male škole stripa polaznici radionice...

...upoznaju se s poviješću stripa, njegovim tehnikama, elementima, vrstama, junacima, autorima. Povremena su i gostovanja strip-autora te upoznavanje s njihovim stilovima i tehnikama iz prve ruke.

Namijenjena je osnovcima koji vrijeme od završetka nastave do povratka roditelja s posla provode u Dječjem odjelu Stribor u povećem broju. Praćenjem i ispitivanjem interesa djece ustanovljeno je da je strip sadržaj kojim se žele baviti u to vrijeme.

Stripaonica okuplja i srednjoškolce, dio kojih se smatra njenim utemeljiteljima. Zadivljuje redovitost mladih kroz godine njezina postojanja – možda upravo stoga što je to postala njihova prava slobodna aktivnost tijekom vremena, u potpunosti ovisna o njihovoj dobroj volji, bez posebnih zahtjeva škole i Knjižnice.

Broj sudionika stalno postepeno raste, najviše zahvaljujući nekoj tajnoj vezi između polaznika i voditelja koja prerasta u čvrstu sponu između mladih, stripa i knjižnice. U neformalnoj atmosferi obogaćuje se znanje o stripu i razvija spremnost polaznika na pozitivnu kritiku i tolerantnost prema drugom i drugačijem izrazu. Moto Stripaonice bio je i ostao: Raditi stripove kakve i sami želimo čitati!

Mjesto i vrijeme održavanja:

Dječji odjel Stribor, Trg 128. brigade HV 6

petkom u 14.30 sati