U utorak 17. travnja 2018. u 18 i 30 sati u Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel Palača Modello) Andrea Oštrić iz Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci održat će predavanje „Izvori financiranja – savjeti za poduzetnike početnike i male tvrtke“. Ulaz na predavanje je slobodan.

U svom poslovanju mala i srednja poduzeća nerijetko nailaze na prepreke koje mogu označiti čak i kraj njihova poslovanja. S obzirom na uvriježeno mišljenje o malim i srednjim poduzećima kao generatorima ekonomskog rasta, od ključne je važnosti identificirati te prepreke i poraditi na uklanjaju istih. Anketa provedena od strane Svjetske banke nad menadžerima u 130 tisuća poduzeća u 135 zemalja svijeta identificirala je čak 14 potencijalnih prepreka koja se pojavljuju pred malim i srednjim poduzećima diljem zemalja. Od svih postojećih prepreka s kojima se poduzeća susreću većina njih je upravo pristup financiranju identificirao kao ključnu prepreku u njihovu osnutku, razvoju i opstanku.

Cilj ovog predavanja je pružiti polaznicima uvid u različite izvore financijskih sredstava (bespovratnih i povratnih).

Seminar je namijenjen onima koji namjeravaju započeti vlastito poslovanje ili su započeli s poslovanjem i traže informacije koje će im pomoći da bolje razumiju izvore financiranja i ono što ih očekuje.

Andrea Oštrić Petropoli, mag. admin. sanit., je zaposlena od 2013. u Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci kao voditelj koordinatora EU projekata. Aktivno sudjeluje u pripremi i provedbi projekata za Step Ri te pruža usluge iz navedene tematike poslovnim subjektima. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Rijeci, smjer Organizacija, planiranje i upravljanje u zdravstvu. Na Fakultetu je radila kao suradnik na Katedri za društvene i humanističke znanosti, te kao pomoćnica prodekana za poslovne odnose (stručno osposobljavanje) na poslovima projektnog menadžmenta s naglaskom na EU projekte. Završila je i PJR Akademiju o provedbi projekata iz strukturnih fondova.