U utorak 12. prosinca u 18 i 30 sati u Poslovnom kutku Gradske knjižnice Rijeka (Središnji odjel Palača Modello) bit će održano predavanje Ozrena Burića "Google oglašavanje: Kako pokoriti tražilice?".

Google je najveća internet tražilica koja je tijekom zadnja dva desetljeća postala prvo mjesto na koje odlazimo po informacije, neovisno da li nas zanima zašto nam pomidori u vrtu ne uspjevaju ili želimo pronaći destinaciju za slijedeće ljetovanje. Oglašavanje na Googleu je stoga postalo apsolutno obvezna stavka u marketinškim budžetima svih vodećih svjetskih kompanija u svim poslovnim granama – od turizma i trgovine do proizvodnih djelatnosti.

Ovo predavanje pružiti će svima uvid u ono što se događa iza samih oglasa s kojima se svakodnevno susrećemo prilikom pretraživanja interneta. Svi polaznici naučit će kako izabrati ključne pojmove za oglašavanje i kako pokrenuti svoju prvu Google AdWords kampanju.

Ozren Burić je stručnjak za online oglašavanje iz Rijeke s preko 10 godina iskustva. Prve Google kampanje za niz malih poduzetnika slaže još za vrijeme studija, a nakon diplome svoje znanje koristi kao specijalist u turističkoj i IT industriji. Svoj vlastiti digitalni studio pokreće 2013. godine i od tada do danas uspješno surađuje s nekoliko najvećih hrvatskih kompanija, kao i međunarodnih startupa. Osim online oglašavanja, kompanija pruža i usluge razvoja web stranica i različitih aplikacija.